Liesbeth Peeters, advocaat

Liesbeth High Res
Liesbeth Peeters (°1980) behaalde in 2003 het diploma van licentiaat in de Rechten aan de KU Leuven. In het academiejaar 2001-2002 studeerde ze aan Surrey University in Guildford (VK).

Nadien specialiseerde zij zich in het milieu- en energierecht door middel van het internationale programma ‘Advanced Master Studies of Energy and Environmental Law’ aan de KU Leuven. Binnen dit programma paste een stage bij de Vlaamse milieuadministratie Aminal, afdeling Europa en Milieu.

In oktober 2007 vervoegde Liesbeth het kantoor Beelen, na drie jaar werkzaam geweest te zijn aan de balie van Brussel, bij het advocatenkantoor DLA Piper UK LLP, in het departement Regulatory.

Liesbeth specialiseerde zich in het administratief recht in het algemeen en meer in het bijzonder in het milieurecht, ruimtelijke ordening en stedenbouw, publiek-private samenwerking (PPS), overheidsopdrachten, gemeenterecht, lokale fiscaliteit en wegenrecht.

Ze maakt deel uit van het Genootschap Advocaten Administratief Recht (G.A.P.) en staat dagelijks in voor de advisering van lokale besturen en voor het voeren van procedures in administratiefrechtelijke en burgerlijke aangelegenheden.

Publicaties

  • ‘Square Peg, Round Hole: Jurisdiction over Minerals Mining Offshore Antarctica’, in MacQuarie Journal of International and Comparative Environmental Law, University of Sydney, 2004, vol.1, n°2.
  • Commentaar bij het Koninklijk Besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken” in Duiding: Bouwrecht, Brussel, Larcier, 2015.